Att inreda kontoret är inte alltid helt enkelt. Men genom oftast enkla, små medel kan du skapa en trivsam och produktiv miljö där samarbete frodas.

I den här artikeln går vi igenom de vi kallar det två viktiga huvudpelarna: färgpaletter och möbelarrangemanget. Du kommer att lära dig några konkreta tips som du kan följa vare sig det gäller hemmakontoret eller ett större kontor på företaget.

Fixa den bästa färgpaletten till kontoret

Först och främst kan de anställdas välmående påverkas av valet av färgarna i kontoret. När det kommer till färgen bör du i största grad alltid hitta den rätta balansen mellan färger och toner för att matcha företagets varumärke och kultur. Men samtidigt är det bra om du även hittar en färg som bäst representerar varje avdelning. Sist men inte minst bör du även överväga hur mycket naturligt ljus det finns i rummet och vilka typer av möbler ni har.

Det bästa möbelarrangemanget till kontoret

I likhet med färgpaletten är även möbelarrangemanget för kontoret ett populärt diskussionsämne på många arbetsplatser. Men något du bör tänka på är att alla dina anställdas stil och preferenser skiljer sig åt. En grundregel som du bör följa för att uppmuntra kreativitet och produktivitet är att:

  • Placera skrivbord nära fönster för att maximera det dagliga intaget av naturligt ljus. I tillägg bidrar detta till att minska ljudnivån i rummet.
  • Skapa en arbetsyta som osar kreativitet och produktivitet genom att inreda med saker som växter, böcker och tidskrifter.
  • Fördela rummen i olika sektioner, ha soffor i platser där du vill stimulera samarbete och avskilda platser där medarbetare kan arbeta i lugn och ro.