Restriktionerna i Sverige har lyfts och nu är det äntligen dags att välkomna dina medarbetare tillbaka till kontoret. Men innan de anländer kan det vara värt att tänka om i år och skapa ett kontorslandskap där samarbete frodas och produktiviteten står i centrum!

I den här artikeln ger vi dig två värdefulla tips som garanterat kommer att höja produktiviteten, men samtidigt främja för de anställdas välmående och hälsa.

Så skapar du ett produktivt kontor

Det första steget i att skapa ett produktivt kontor är att se till att alla har sitt eget utrymme. Med detta menar vi att skrivborden bör vara uppställda ordentligt, med en aning avskildhet och helst nära till något fönster. Därtill bör du försäkra dig om att det finns gott om anvisade arbetsytor där dina anställda kan träffas, brainstorma och arbeta med projekt tillsammans.

Det andra steget är att se till att reducera distraktioner eller barriärer som förhindrar människor från att samarbeta tillsammans. Ett konkret tips är att se till att alla skrivbord är i ögonhöjd för att främja kommunikation mellan medarbetare och installera justerbara/höj- och sänkbara skrivbord för att ge bättre ergonomiskt arbete på kontoret.