Att vara student innebär en hel del pluggande och det är inte alltid som du sitter på skolan och pluggar. För att kunna studera hemma på ett bra sätt är ett hemmakontor en bra idé. Det är viktigt att du är trygg och säker i ditt hem när du ska studera. Oavsett hur lång eller kort tid du planerar att bo i ditt boende som du har just nu är det en bra idé att ha en hemförsäkring. Det finns Hemförsäkring Student till ett förmånligare pris som du kan teckna. Det finns olika typer av hemförsäkringar för student, så det är viktigt att du hitta en sådan som passar dina behov. Pris, villkor och service är sådant som kan skilja olika hemförsäkringar för studenter åt. Du kan se en hemförsäkring som en ekonomisk trygghet; den skyddar både dig och dina saker.

Välj möbler med omsorg

Du kan med några enkla medel skapa ett inspirerande kontor hemma. Du behöver inte ha ett extra rum, utan knepet är att veta hur du ska utnyttja din bostadsyta på bästa sätt. Om du vill att ditt kontor ska smälta in på ett bra sätt är ett tips att satsa på mer diskreta möbler som har enkla och rena linjer. Välj en stol som både är bekväm och snygg. Sedan kan du satsa på olika inredningsdetaljer. Försök att skapa en bra röd tråd i hemmet där kontoret är inkluderat. Använd färger, former och material för att göra det.

Tänk utanför boxen

Om du har mycket småprylar är det en bra idé att prioritera förvaring. Det finns massor med fina lådor, boxar, burkar och behållare som är snygga att ha på en hylla eller på ett skrivbord. Men var selektiv med vad du väljer att ha framme. I ett kontor är ”less is more” en bra riktlinje. När det kommer till skrivbordet behöver du absolut inte ha ett regelrätt skrivbord. Du kan exempelvis måttbeställa en skiva och fixa ett eget underrede. Det finns också snygga sidobord och avlastningsbord som kan fungera som skrivbord. Välj möbler och detaljer som du gillar och som inspirerar dig. När du ska inreda en kontorsplats ska du försöka tänka utanför boxen för att det ska bli bra.