Har pandemin gjort att ditt liv ändrats och tagit nya vägar? Kanske har du kvar samma jobb men kommer arbeta hemifrån några dagar i veckan, eller så har du skaffat ett nytt jobb där det mesta arbetet sker hemifrån? Oavsett varför du ska jobba hemma är det viktigt att ha en bra arbetsmiljö även om kontoret är i hemmet. Att leta bland tillgängliga bostadsrätter i Stockholm kan ge dig de möjligheter du behöver.

Nya behov, nytt hem

Många skaffade sina bostadsrätter i Stockholm med tanken att de skulle vara iväg och jobba stora delar av dagarna och bara spendera kvällar och helger i hemmet. Vad lägenheten behövde användas till var alltså något annat än vad det blir om du också ska jobba hemifrån. En kort period går det bra att arbeta även i en liten bostad som inte är anpassad för att inrymma även en arbetsplats, men i längden fungerar det inte. Bland de bostadsrätter som finns i Stockholm finns många som har ett extra rum som du kan inreda som kontor. På det sättet kan du få utrymme för jobbet och du behöver inte arbeta sittande i sängen eller ha ditt kontor vid ett hörn av köksbordet.

Skapa ett bra kontor

Att skapa ett kontor som höjer din produktivitet och gör att du kan arbeta så effektivt som möjligt behöver inte vara så svårt. En viktig del är att göra det trivsamt. Färger och små prylar påverkar hur vi mår och hur glada vi känner oss, så tänk inte bara på att det ska finnas praktiska hurtsar för papper och en tillräckligt stor anslagstavla. Visst är det praktiska också väldigt viktigt, men det är inte allt! Ge väggarna en grundfärg som gör att du känner dig inspirerad, skaffa möbler som gör det möjligt att skapa en ergonomisk arbetsplats och inred sedan med saker som kan underlätta för ditt arbete. Det gäller kontorsmaterial såväl som bilder och prylar som lyfter humöret efter tillfälliga motgångar.

Ge inte upp – du kommer hitta rätt

Efterfrågan på just bostadsrätter i Stockholm där det är möjligt att ha ett hemmakontor är högre än tidigare, vilket inte är förvånande alls med tanke på hur pandemin påverkat arbetslivet. Har du begränsade ekonomiska möjligheter kan det kännas hopplöst att det är så många som är intresserade av varje bostadsrätt, men det enda sättet att komma vidare är att hitta tålamod nog att klara det. Även om det känns svårt kommer du hitta den lägenhet du behöver, det kan ta lite tid men med tanke på hur många bostadsrätter det finns i Stockholm kommer du hitta rätt till slut. Du kommer hitta en plats där du kan trivas, en plats med utrymme för både kontor och vardagsliv.