Det är inte bara hemmet som ska kännas hemtrevligt och välkomnande. Även din arbetsplats kan vara extra kul att gå till eller komma till för kunder, om entrén är extra välkomnande och ordninggjord. Du kan göra en snygg uppfart med asfalt, lägga kullerstenar eller plantera en fin rabatt.

Ansiktet utåt för din arbetsplats

Entrén och receptionen ska vara företagets ansikte utåt. Båda ska vara välkomnande och fräscha. Beroende på vad din verksamhet håller på med så är det bra om entrén följer samma röda tråd så att det passar ihop. Har du exempelvis en strikt advokatbyrå så kanske det inte är på sin plats att inreda med massor av rustika stenar och blommor på uppfarten. Om du däremot har en antikaffär är det perfekt att lägga kullersten, rama in med söta rabatter och gärna hänga upp lite prydnader i buskar och träd.

Samma sak gäller receptionen. Ha inte en stel reception om dina varor och tjänster inte följer det. Då kan det vara bra att smycka receptionen på ett utomordentligt välkomnande sätt. Gör det mer familjärt. Det gäller att skapa rätt intryck för dina besökare och få dem att värdesätta ditt företag och samtidigt känna att det är seriöst. Är receptionsdisken fint designad så ger det rum för det allra första mötet med både kunder och medarbetare.

Mötesplats utanför huvudentrén

Glöm aldrig vikten att att designa uteplatsen på bästa sätt. Detta kan vara svårt vid till exempel ingångar till myndigheter, men rätt design ute kan ge ett helt annorlunda intryck än en ingång som är stel och oanvänd. Lägg söta kullerstenar, plantera lite buskar och blommor, sätt upp en eller ett par bänkar så folk kan vila sig eller vänta på någon som fortfarande är inne i byggnaden. Det är också bra om det finns något tak för folk att stå under om det regnar eller blåser kallt.

Ta hjälp av arkitekter och inredare

Många företag tar hjälp av proffs för att designa sin entré eller reception, ibland båda. Dessa experter vet med en gång hur just din verksamhet vill bli sedd och hur du vill bli bemött. Designen ska spegla din kärnverksamhet och din policy. Det ska även kännas bra för alla anställda att komma till jobbet på morgonen och kanske även ha en liten plats de kan ta en paus på. Undvik däremot rökrutor, framförallt vid entrén där kunder kommer och går.